• zaloguj się
  • utwórz konto

Rekrutacja na studia I stopnia i jednolite studia magisterskie

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

browarnictwo i słodownictwo, stacjonarne, I stopnia

Szczegóły
Kod TBSXZ.SI.07
Jednostka organizacyjna Wydział Technologii Żywności
Kierunek studiów browarnictwo i słodownictwo
Forma studiów Stacjonarne
Poziom kształcenia Pierwszego stopnia
Profil studiów praktyczny
Języki wykładowe polski
Limit miejsc 60
Czas trwania Siedem semestrów
Adres komisji rekrutacyjnej Zespół Rekrutacyjny
Wydziału Technologii Żywności
ul. Balicka 122, pok. 1.26
31-120 Kraków
rekrutacja.wtz@urk.edu.pl
Godziny otwarcia sekretariatu 11:00 do 13:00
Adres WWW https://wtz.urk.edu.pl/
Wymagany dokument
  • Matura
  Zadaj pytanie
Obecnie nie trwają zapisy.

(pokaż minione tury)

Absolwent kierunku browarnictwo i słodownictwo posiada wiedzę i umiejętności z zakresu technologii browarniczej i słodowniczej. Jest specjalistą z zakresu projektowania produktów browarniczych, podstaw inżynierii i techniki, kontroli jakości oraz utrzymania higieny w zakładzie produkcyjnym. Jest przygotowany do pracy na stanowiskach inżynierskich (technologa) w zakładach produkujących piwo (w skali rzemieślniczej, regionalnej, jak i przemysłowej) oraz słód i inne surowce browarnicze. Zna zasady funkcjonowania rynku i rozumie zasady marketingu produktów i usług związanych z planowaniem i zarządzaniem produkcją browarniczą oraz dotyczące zagadnień formalno-prawnych w tym segmencie działalności gospodarczej. Absolwent kierunku browarnictwo i słodownictwo ma możliwość zatrudnienia we wszystkich typach browarów, w tym m.in. przemysłowych, regionalnych, rzemieślniczych, restauracyjnych, jak również w zakładach zajmujących się przygotowaniem słodu, enzymów czy innych surowców i dodatków do produkcji browarniczej. Absolwent będzie przygotowany do założenia własnej działalności gospodarczej.

WIĘCEJ INFORMACJI


Konkurs świadectw dojrzałości (poziom podstawowy lub rozszerzony).

Obliczana jest średnia ważona z języka obcego i jednego przedmiotu zdawanego na maturze, według informacji zamieszczonych w tabeli 1

 

 Tab. 1

Wynik przedmiotowy

Poziom podstawowy lub rozszerzony
jeden przedmiot do wyboru spośród:

Waga wyniku przedmiotowego (N)

W1

biologia, chemia, fizyka z astronomią, matematyka

4

JO

język obcy: angielski, francuski, hiszpański, łaciński i kultura antyczna, niemiecki, rosyjski, włoski

1

 

 

Wynik postępowania kwalifikacyjnego oblicza się według wzoru:

 

 

   WPK – wynik postępowania kwalifikacyjnego,

    W1  – liczba punktów z przedmiotu kierunkowego w części pisemnej egzaminu dojrzałości,

    JO   – liczba punktów z języka obcego, w części pisemnej lub ustnej egzaminu dojrzałości,

     N    – waga wyniku przedmiotowego,

     S    – suma wag z każdego przedmiotu branego do przeliczenia WPK,

           T    – bonus punktowy URK zależny od wyników na dyplomie zawodowym lub potwierdzającym kwalifikacje zawodowe w zawodzie nauczanym na poziomie

                    technika, nie dotyczy kierunku browarnictwo i słodownictwo.